Lantmännen tietosuojapolitiikka ja tiedot evästeistä

Lantmännen tietosuojapolitiikka ja tiedot evästeistä

JOHDANTO

Lantmännen osuuskunta ja sen konserniyritykset (“Lantmännen” tai “me”) käsittelevät verkkosivujemme, mobiiliapplikaatioidemme ja sosiaalisen median alustojemme vierailijoiden ja käyttäjien (“Digitaaliset kanavat”) henkilötietoja sekä sellaisten henkilöiden henkilötietoja, jotka osallistuvat kampanjoihimme tai minkä tahansa Lantmännen konsernin yritysten järjestämiin kilpailuihin tai jotka ottavat meihin yhteyttä asiakasongelmien yhteydessä.

Tämä tietosuojapolitiikka kuvailee miten käsittelemme henkilötietojasi, mitä oikeuksia sinulla on käsittelyyn liittyen ja mitä evästeitä käytetään Digitaalisten kanavien yhteydessä.

Yksityisyytesi on tärkeää Lantmännenille ja me pyrimme tarjoamaan korkean suojatason kaikessa henkilötietojen käsittelyssä. Kaikki henkilötietojen käsittely Lantmännenin toimesta tapahtuu soveltuvien tietoturvalakien mukaisesti. EU:ssa/ETA:ssa yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on voimassa 25. toukokuuta 2018 alkaen . Koska suurin osa Lantmännenin yrityksistä on Eurooppalaisen lainsäädännön piirissä, tämä tietosuojapolitiikka perustuu GDPR:ään. Paikalliset tietoturvalait EU:n/ETA:n ulkopuolella otetaan huomioon, kun se on tarkoituksenmukaista.

Erityistietoja koskien henkilötietoja saatetaan antaa Lantmännenin Digitaalisten kanavien yhteydessä, jolloin niillä on etusija näiden yleisten ohjeiden yli.

 

MITÄ HENKILÖTIEDOT OVAT?

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti, muiden tietojen käytön yhteydessä, yhdistää elossa olevaan, luonnolliseen henkilöön. Tämä tarkoittaa, että erilaiset tiedot kuten nimi, yhteystiedot, IP osoitteet, kilpailuvastaukset, ostohistoria, tapaustiedot ja valokuvat ovat henkilötietoja.

 

MITÄ HENKILÖTIETOJA KERÄÄMME SINUSTA?

KUN VIERAILET DIGITAALISISSA KANAVISSAMME

Kun vierailet tai käytät Digitaalisia kanaviamme, voimme kerätä tietoja, jotka valitset antaa meille, kuten nimesi, postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Voimme myös kerätä henkilötietoja evästeiden kautta, kuten on kuvailtu otsikon "Tietoja evästeistä - ja kuinka välttää ne" alla.

KUN OSALLISTUT KILPAILUIHIN, MUIHIN MARKKINOINTITAPAHTUMIIN, ARVIOINTEIHIN TAI TUOTETESTAUKSEEN

Jos osallistut kilpailuihin tai muihin markkinointitapahtumiin, joiden järjestäjänä toimii mikä tahansa Lantmänneniin kuuluva yritys, kilpailuvastauksesi ja muut tarpeelliset tiedot sinusta (esimerkiksi palkintojen jakoa varten) käsitellään. Jos osallistut arviointiin koskien mitä tahansa Lantmännenin tuotteita, arvostelusi ja ehdotuksesi sekä tiedot sukupuolestasi ja iästäsi käsitellään myös. Jos osallistut tuotetestaukseen, käsittelemme myös tietoja koskien mitä tahansa ruoka-allergioita, joita sinulla saattaa olla.

KUN OLET YHTEYDESSÄ ASIAKASPALVELUUMME TAI MUUTEN OTAT MEIHIN YHTEYTTÄ

Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi kysyessäsi asiakaspalvelulta jotain tai jos sinulla on kysymyksiä liittyen valitukseen minkä tahansa Lantmännenin sisäisen yrityksen valmistamasta tuotteesta, voimme yhteystietojesi lisäksi käsitellä tapaukseen liittyvää tietoa, asiakasnumeroasi, valituksiasi, pyyntöjäsi ja muita tietoja, joita annat meille itsestäsi yhteydenpidon aikana.

 

TARKOITUKSET JOIHIN KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJASI

Käsittelemme henkilötietojasi erinäisiin tarkoituksiin, riippuen siitä vierailetko Digitaalisilla kanavoillamme, osallistutko kilpailuihimme, muihin markkinointitapahtumiimme, arviointeihin tai tuotetestaukseen, tai otatko meihin muista syistä yhteyttä:

  • Tilaamiesi palveluiden tai tuotteiden toimittamiseen ja kanssasi tekemiemme sopimusten hallinnointiin;
  • Pyyntöihisi vastaamiseen ja yhteydenpitoon kanssasi (esim. palautusten ja vahinkojen hoitaminen, valitukset tai kommentit jne.);
  • Oikeustoimien hoitamiseen ja niihin vastaamiseen esim. riidan tai oikeudenkäynnin yhteydessä;
  • Tapahtumien, kilpailujen ja palkintojen hallinnoimiseen. Kilpailuvastauksia saatetaan julkaista markkinoinnin yhteydessä;
  • Lantmännen tuotteiden seuraamiseen ja arviointiin, esimerkiksi makutestauspaneelien avulla;
  • Digitaalisten kanavien ja niille toimitettavien teknisten alustojen ylläpitoon, kehittämiseen, testaukseen ja parantamiseen;
  • Tilastojen luomiseen koskien Digitaalisten kanavien käyttöä; ja
  • Lantmännenin yritysten tuotteiden ja palveluiden markkinointiin (mukaan lukien sähköpostitse ja teksti- tai kuvaviesteillä) jotka saattavat kiinnostaa sinua. Jos et halua vastaanottaa tällaista tietoa, ota yhteyttä meihin osoitteessa dataskyddsombud@lantmannen.com. Voit myös valita lopettaa sähköisen markkinoinnin tilaamisen seuraamalla linkkiä sähköpostissa, jonka sinulle lähetämme.

 

LAILLINEN PERUSTE HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYLLE

Lantmännen käsittelee aina henkilötietojasi soveltuvan lain mukaisesti. Käsittelemme henkilötietojasi kun se on tarpeellista kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseen ja käsitelläksemme mitä tahansa valituksia tai muita asiakaspalveluongelmia. Käsittelemme henkilötietojasi myös, kun meillä on muu oikeutettu etu ja perusteltu syy tehdä niin, esimerkiksi yrityksemme markkinointi Digitaalisten kanavien vierailijoille, Digitaalisten kanavien kehittäminen tai yhteydenpito kanssasi (esim. asiakaspalvelun kautta).

Jos Lantmännen käsittelisi tietojasi mihinkään sellaiseen tarkoitukseen, joka vaatii suostumuksesi soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti, hankimme tämän suostumuksen etukäteen.

 

POISTAMINEN

Henkilötietojasi käsitellään Lantmännenin toimesta vain niin kauan kuin on tarpeellista käsittelyn tarkoitusten täyttämiseen. Olemme asettaneet tarvittavat toimenpiteet siihen, että varmistamme, että tietosi poistetaan tämän jälkeen.

 

SUOJATOIMET HENKILÖTIETOJEN TURVAAMISEKSI

Lantmännen suojelee henkilötietojasi korkean tason suojatoimilla ja on toimeenpannut tähän tarkoitukseen tarvittavat tekniset ja organisatoriset suojatoimet, jotka suojaavat henkilötietojasi luvattomalta pääsyltä, muutoksilta, levittämiseltä ja tuhoamiselta.

 

RAJOITUKSET KOSKIEN TIETOJEN LUOVUTTAMISTA

Lantmännen voi nimetä ulkoisia yhteistyökumppaneita suorittamaan toimintoja Lantmännenin puolesta, kuten IT palveluiden tarjoaminen tai markkinoinnissa, tietoanalyyseissä ja tilastoissa avustaminen. Näiden palveluiden tarjoaminen saattaa tarkoittaa, että Lantmännenin yhteistyökumppanit sekä EU:n/ETA:n ulko- että sisäpuolella saavat pääsyn henkilötietoihisi. Yritysten, jotka käsittelevät henkilötietoja Lantmännenin puolesta täytyy aina allekirjoittaa sopimus Lantmännenin kanssa, jotta voimme varmistaa henkilötietojen korkea suojataso myös yhteistyökumppaniemme käsissä. Erityisiä suojatoimia toimeenpannaan, kun kyseessä on EU:n/ETA:n ulkopuolinen yhteistyökumppani, kuten sopimusten allekirjoittaminen, jotka sisältävät EU:n komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet, jotka ovat saatavilla EU:n komission verkkosivustolla.

Lantmännen voi myös luovuttaa henkilötietoja kolmansille osapuolille, kuten poliisille ja julkisille viranomaisille, jos ne liittyvät rikostutkintaan tai jos meidän täytyy muuten lain vaatimusten tai viranomaispäätösten mukaan luovuttaa näitä tietoja.

Lantmännen ei luovuta henkilötietojasi missään muussa laajuudessa kuin tässä osiossa kuvailluin mukaisesti.

 

ULKOISET LINKIT

Lantmännenin Digitaaliset kanavat saattavat joskus sisältää linkkejä ulkoisille verkkosivustoille tai palveluihin, joita me emme hallinnoi. Jos seuraat linkkiä ulkoiselle verkkosivustolle, suosittelemme, että tutustut tätä verkkosivustoa koskeviin henkilötietojen käsittelyperiaatteisiin ja evästetietoihin. Tämä tietosuojapolitiikka soveltuu vain Lantmännenin Digitaalisiin kanaviin.

 

OIKEUS TIETOIHIN JA VALITUKSEN TEKEMISEEN

Sinulla on tiettyjä oikeuksia sitä Lantmännenin yritystä nähden, joka toimii henkilötietojesi rekisterinpitäjänä (katso yhteystiedot alla):

  • Oikeus päästä tietoihin (rekisteriote) – oikeus saada vahvistus ja tietoa henkilötietojesi käsittelystä.
  • Oikeus oikaisemiseen – oikeus saada virheelliset tiedot oikaistuiksi.
  • Oikeus tietojen poistamiseen – oikeus saada tiedot poistetuksi. Tämä oikeus rajoittuu niihin tietoihin, joita lain mukaisesti voidaan käsitellä vain suostumuksellasi, jos perut suostumuksesi ja vastustat käsittelyä.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, esimerkiksi jos vastustat tietojen oikeellisuutta. Lantmännenin pääsyä tietoihin rajoitetaan siksi ajaksi, kun tietojen oikeellisuutta tutkitaan.
  • Oikeus tietojen siirtämiseen – oikeus pyytää, että henkilötiedot siirretään yhdeltä rekisterinpitäjältä toiselle. Tämä oikeus rajoittuu tietoihin, jotka olet itse antanut meille.

 

TIETOJA EVÄSTEISTÄ - JA KUINKA VÄLTTÄÄ NE

LANTMÄNNENIN EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka asetetaan tietokoneellesi, esimerkiksi sitä varten, että mahdollistetaan tietyt ominaisuudet verkkosivustoillamme, kuten navigointi. Käytämme myös evästeitä luodaksemme tilastoja verkkosivustomme vierailijoiden määrästä ja saadaksemme tietoa siitä miten verkkosivustoa käytetään. Nämä tiedot auttavat meitä kehittämään ja optimoimaan verkkosivustoa. Käytämme evästeitä myös nähdäksemme mitkä mainokset ovat sinulle merkityksellisiä ja arvioidaksemme mainontakampanjoitamme. Nämä evästeet seuraavat esimerkiksi sitä oletko nähnyt mainoksen koskien konserniyrityksiä toisella verkkosivustolla ja näin tullut ohjatuksi Lantmännenin verkkosivustolle.

Tietoja, jotka kerätään evästeiden käytön kautta verkkosivustoillamme, käytetään vain Lantmännenin omiin tarkoituksiin, eli ei kolmansien osapuolten tarkoituksiin. Evästeitä käytetään joskus sellaisten tietojen keräämiseen, jotka luetaan henkilötiedoiksi, kuten IP osoite ja tiedot liittyen IP osoitteeseen, mutta ei sellaisia henkilötietoja, jotka ovat suoraan yhdistettävissä sinuun henkilökohtaisesti.

Evästeet voidaan joko poistaa automaattisesti, kun käyttäjä sulkee verkkoselaimen (niin sanotut "istunto evästeet") tai säilöä käyttäjän tietokoneelle, jotta seuraavat vierailut verkkosivustolla ovat mahdollisia (niin sanotut "pysyvät evästeet"). Pysyvät evästeet poistetaan myös automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Evästeet, joita käytetään tällä Digitaalisella kanavalla, kuvaillaan alla olevassa taulukossa.

Nimi

 Evästeen tyyppi ja käyttötarkoitus  Säilytettävät tiedot  Säilytysaika

ASP.NET_SessionId 

 

Tämä eväste vaaditaan siihen, että verkkosivusto toimii ja se luodaan kun vierailet verkkosivustolla. 

Vaaditaan tunnistamaan asiakas verkkoistunnossa. 

Poistetaan kun verkkoselain suljetaan. 

 

 

Epi:NumberOfVisits

 

Käytetään jos käytät EPiServer personalisointia. Tämä seuraa sitä mitä laatikkoa tai "banneria" tulee näyttää. Voi myös soveltua sisältöön vapaassa tekstissä. 

Parantaa asiakkaan kokemusta verkkosivustosta. 

Pysyvä eväste, joka poistetaan 2 vuoden jälkeen kun palaat verkkosivustolle (päivitetään käytön yhteydessä).

BIGipServerlantmannen.se_HTTP_Pool

Tätä evästettä käytetään kuormituksen tasaamiseen. 

Tekninen ratkaisu joka mahdollistaa suuremman määrän yhtäaikaisia käyttäjiä. 

Poistetaan kun verkkoselain suljetaan. 

Google Analytics: _utmat

Käytetään hallinnoimaan aikaväliä Google Analytics pyynnöille. 

Työkalu vierailijan käyttäytymisen analysointiin, asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen. 

Poistetaan 10 minuutin jälkeen. 

Google Analytics: _utma

 

Käytetään käyttäjien ja istuntojen erottamiseen toisistaan. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille. 

Työkalu vierailijoiden käyttäytymisen analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen. 

Poistetaan kahden vuoden jälkeen tuoreimmasta vierailusta (päivitetään käytön yhteydessä). 

Google Analytics: _utmb

 

Käytetään uusien istuntojen määrittämiseen jokaisen sivukäynnin perusteella. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille. 

Työkalu vierailijoiden käyttäytymisen analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen.

Poistetaan 30 minuuttia tuoreimman vierailun jälkeen (päivitetään käytön yhteydessä).

Google Analytics: _utmc

 

Käytetään uusien istuntojen määrittämiseen jokaisella vierailulla. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille. 

Työkalu vierailijoiden käyttäytymisen analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston toimivuuden varmistamiseen.

Poistetaan kun verkkoselain suljetaan.

 

Google Analytics: _utmz

 

Tallentaa verkkoliikenteen lähteen tai kampanjan, joka selittää kuinka käyttäjä päätyi verkkosivustolle. Eväste päivitetään aina kun verkkosivustolla vieraillaan ja tiedot lähetetään Google Analyticsille.

Näitä evästeitä käytetään mainosten esittämiseen, jotka ovat vierailijalle tarkoituksenmukaisia ja sen selvittämiseen kuinka moni vierailija näkee Asiakkaan mainoskampanjan toisella verkkosivustolla ja tekee sitten oston Asiakkaan verkkosivustolla sekä Asiakkaan mainoskampanjoiden arvioimiseen. 

Poistetaan 6 kuukauden jälkeen tuoreimmasta vierailusta (päivitetään käytön yhteydessä). 

 

KUINKA VÄLTÄT EVÄSTEET

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia niin, että se automaattisesti estää evästeiden tallentamisen tai ilmoittaa sinulle aina kun verkkosivusto pyytää tallentamaan evästeen. Voit myös poistaa aiemmin tallennetut evästeet verkkoselaimesi kautta. Jos estät evästeet, tämä saattaa vaikuttaa verkkosivuston käytettävyyteen.

SOSIAALISET MEDIAT

Verkkosivusto sisältää joskus upotettua sisältöä ja sosiaalisten medioiden jakamistyökaluja. Nämä palveluntoimittajat saattavat siten käyttää evästeitä Lantmännenin verkkosivustolla. Lantmännenillä ei ole pääsyä tai mahdollisuutta hallinnoida näitä evästeitä tai niiden keräämiä tietoja. Sinun on siksi tarkistettava kyseisten kolmansien osapuolten verkkosivustot saadaksesi lisätietoja evästeistä ja kuinka kieltäydyt vastaanottamasta niitä.

 

YHTEYSTIEDOT HENKILÖTIETOJA JA EVÄSTEITÄ KOSKEVIA KYSYMYKSIÄ VARTEN

Lantmännen ek för, tai soveltuvin osin toinen Lantmännen konsernin yritys, on rekisterinpitäjä koskien henkilötietojesi käsittelyä. Jos sinulla on kysymyksiä siitä, kuinka Lantmännen ek för käsittelee henkilötietojasi tai käyttää evästeitä, tai jos haluat nimitetyn tietosuojavastaavaan/ henkilötietoasioista vastuussa olevan henkilön yhteystiedot, ole hyvä ja ota yhteyttä Lantmännen ek förin tietosuojavastaavaan/henkilöön joka on vastuussa henkilötietoasioista osoitteessa dataskyddsombud@lantmannen.com.

Mitä mieltä olet?