Valkopavuilla höystetty munakoisokasvislasagne

Lasagne lienee kaikkien suosikki! Tässä reseptissä liha on korvattu valkopavuilla ja munakoisolla. Lasagneen kannattaa käyttää tuoreita pastalevyjä, jolloin valmistusaika lyhenee.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 munakoiso viipaloituna pitkittäin (n. 1 cm paksja)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli silputtuna
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 500 g GoGreen Murskattuja Luomutomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 dl creme fraichea
  • kasvisliemikuutio
  • 1 pkt GoGreen Luomu Suuria Valkoisia Papuja, perusteellisesti huuhdottuina
  • 1 pkt tuorelasagnelevyjä
  • 2 dl juustoraastetta, mielellään voimakkaan makuista
  • suolaa ja pippuria

Valmistus (1 tunti, 10 min)

  1. Asettele munakoisot voideltuun uunivuokaan. Valuta 2 rkl oliiviöljyä päälle. Paista munakoisot 225 asteessa n. 15 minuuttia, käännä puolivälissä. Mausta suolalla.
  2. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljytilkassa.  Lisää paprika joukkoon ja sitten tomaattimurska, suola, hunaja, basilika ja creme fraiche. Keitä hiljalleen 10-15 min.
  3. Lisää pavut kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Kokoa kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, lasagnelevyjä ja juustoa verrattain suureen, voideltuun uunivuokaan. Kaada lopuksi kerros tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Paista 20-30 min. 225°C uunissa.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?