Kasvistacoja, linssimuhennosta, guacamolea ja marinoitua punasipulia

Halloumi ja klassinen tacomauste ryydittävät näitä kasvistacoja. Tarjoa lisäksi guacamolea ja marinoitua punasipulia.

Ainekset (4 annosta)

Pikamarinoitu punasipuli

  • ½ dl etikkaa (12 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 punasipuli

 

Lins- ja halloumiseos

 

Guacamole

  • ½ chili puhdistettuna (ei siemeniä)
  • ½ tomaatti
  • 2 avokadoa
  • 2 tl tuorepuristettua limemehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¾ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • hienonnettua korianteria maun mukaan
  • mustapippuria

 

Tarjoiluun:

  • 1 pussi pinaatinlehtiä
  • 8-12 kovaa tai pehmeää tacoa

Valmistus (20 min)

1. Marinoitu punasipuli: sekoita etikka, vesi ja sokeri keskenään, jatka kunnes sokeri on liuennut. Viipaloi sipuli ohueksi ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa tunnin ajan.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi. Paista öljyssä 3 min. Ota paprika ja sipuli pannulta.

3. Kuutioi halloumi ja paista niin, että pinta saa upean värin. Lisää taas paprika ja sipuli pannulle.

4. Huuhdo linssit huolellisesti ja lisää pannulle. Kaada sekaan tacomauste ja suola.

5. Guacamole: hienonna chili ja koverra tomaatin sisus. Poista avokadon siemenet ja koverra avokado kuorestaan. Hienonna. Lisää limemehu, tomaatti ja chili avokadotahnaan. Sekoita. Raasta sekaan valkosipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna korianteri ja lisää guacamoleen maun mukaan. Viimeistele oliiviöljyllä.

6. Levitä pinaatinlehtiä tacoille. Lisää sitten linssi-halloumiseos. Lusikoi pinnalle marinoitua punasipulia, guacamolea ja korianteria.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?