Falafel - friteerattuja kikhernepalloja

Kikhernepalloista koostuva perinteinen kasvisruoka Lähi-Idästä. Tarjoile mielellään pitaleivän tai tomaatti- ja paprikasalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

500 g GoGreen Kikherneitä (kuivia), saat 1 kg hernemassaa
TAI
1000 g GoGreen Kikherneitä (käyttövalmiita)

1 ruukku korianteria (pieneksi leikattuna)
2 valkosipulin kynttä (silputtuna)
2 g GoGreen Kuorettomia Seesaminsiemeniä (voi jättää pois)
1 rkl suolaa
1,5 tl kuminaa (kokonaisena)
1,25 dl vettä
suolaa, pippuria
öljyä (paistamiseen)

Valmistus (40 + 15 min)

1. Sekoita kikherneet, korianteri, valkosipuli, seesaminsiement, suola, kumina, vesi ja pippuri. Anna seisoa vähintään 30 minuuttia. 
2. Muotoile massasta palloja kahden teelusikan avulla (tai käsin). Muista välillä kastella teelusikat vedessä, niin pallojen muotoutuminen helpottuu. Laita pallot lautaselle.
3. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Öljyä tulee olla niin paljon, että falafelit peittyvät. Keitä faladelit rasvassa, vältä niiden koskemista kunnes niiden pinta on kovettunut.

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?