Dal - intialainen linssipata

Värikäs intialainen linssiseos. Hyvä resepti, jonka valmistat helposti. Sopii intialaiseen buffépöytään tai sellaisenaan. Tarjoile vaikka hyvän tuorean leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

1 sipuli
3 tl kokonaista kuminaa
3 laakerinlehti
0,5-1 purkki paseerattuja tomaatteja
2 tl korianteria (jauhettuna)
1 tl kurkumaa (jauhettuna)
2-3 tl currymasalaa 
chilijauhetta (oman maun mukaan)
4 dl GoGreen Punaiset linssit
3 valkosipulin kynttä (lohkoina) 
öljyä ja suolaa tarvittaessa

 

Valmistus (20 min)

1. Kuullota sipuli öljyssä yhdessä kuminan ja laakerilehden kanssa. 
2. Kaada mukaan paseeratut tomaatit, sekoita. Lisää korianteri, kurkuma, currymasala ja chilijauhe. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada mukaan huuhdellut punaiset linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeät.
3. Paista valkosipulin kynnet öljyssä kunnes ovat hiukan keltaiset.
4. Kaada linssit kulhoon ja niiden päälle paistetut valkosipulit. Tarjoa basmatiriisin ja leivän kanssa.

 

Lisää jänniä reseptejä

Mitä mieltä olet?